Finance, Podjetje GEM motors sklenilo strateško partnerstvo z enim od največjih indijskih proizvajalcev produktov za avtomobilsko industrijo

22. februar 2016

Podjetje GEM motors se je s sklenitvijo pogodbe z indijskim podjetjem Napino Auto & Electronics Ltd v skupni vrednosti skoraj milijon evrov, uvrstilo med slovenska podjetja, ki uspešno prodirajo na indijski trg. Podjetje Napino Auto & Electronics Ltd je eno od največjih indijskih proizvajalcev produktov za avtomobilsko industrijo. Indija zaradi pereče okoljske problematike predstavlja velik potencial za razvoj e-mobilnosti. GEM motors, ki se uvršča v sam vrh tehnološko najbolj prebojnih podjetij v Evropi, bo za indijsko podjetje razvilo nov elektromotor, ki bo omogočal hibridno izvedbo pogona v motociklih in pripomogel k zmanjšanju onesnaževanja zraka v urbanih naseljih. Podjetje GEM motors je leta 2014 imelo štiri zaposlene in 250.000 evrov prihodkov.

Marjan Rihar, direktor Zbornice elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije med drugim poudaril, da je GEM motors dokaz, da lahko slovenski inovatorji z razvojem svojih produktov uspešno konkurirajo večjim multinacionalkam ter spodbuda ostalim slovenskim podjetjem za vzpostavljanje poslovnih partnerstev doma in izven slovenskih meja.

Objavo v Financah si lahko preberete s klikom tukaj