Media press

November 25th, 2017

PRESENTATION OF GEM IN-WHEEL G SERIES AT IAA NMW, FRANKFURT, GERMANY Kamnik, Slovenia. September 7 – GEM motors will present the new GEM in-wheel type of synchronous electric motor with permanent magnets in the IAA New Mobility World, The International Motorshow, from September 12 – 17, 2017 in Hall 3.1. / Stand B24. The company will hold its press conference on September 13, at 13:00 at its exhibition stand. GEM motors is excited to announce the exclusive presentation of the groundbreaking unique technology, which allows integration of the motor in the wheel, high efficiency, reliability and sophisticated design. Simon Mandelj, CEO says: »The motors of this new series... več

March 20th, 2017

Dr. Simon Mandelj is the CEO and founder of GEM motors, a Slovenian high-tech company developing electromagnetic drives for electric vehicles. As part of our New Mobility World 2017 exhibitors (the fair will take place from 14th to 24th of September in Frankfurt), we asked him how he envisions the future of mobility. How will we move from A to B in 2037? Thinking about traveling in 2037, our imagination can easily present new and, for our current understanding, unusual ways of mobility. From flying cars, self-driving vehicles that are operated by robots, ultra-light airplanes, to submarines that will transport us to another continent. Mainly due to increased economy, all these forms of... več

March 6th, 2017

GEM motors is developing in-wheel motor for Indian company Napino Auto & Electronics which will be used as an electric companion for their internal classic combustion engines in hybrid mode. First prototypes shall be seeing the light this year and mass production shall take place in the beginning of 2019. For full article published in Dnevnik magazine please click here. več

June 9th, 2016

Dijaki četrtega letnika programa Strojni tehnik Srednje tehniške šole Koper so v okviru projektnega dela razvili aerodinamično hibridno vozilo eRocket mark 0. Cilj projekta, v katerega je bilo vloženih več kot 2.000 delovnih ur, je združiti na videz nezdružljive pogone, to je elektropogon in reakcijski pogon, do te mere, da je končni rezultat povsem funkcionalno vozilo. Prototipno hibridno vozilo, pri razvoju katerega je sodelovalo tudi podjetje GEM motors s svojim elektromotornim pogonom, bo oktobra predstavljeno tudi na Mednarodnem sejmu električnih in hibridnih vozil v Münchnu.  Aerodinamično hibridno vozilo eRocket mark 0 z izmenjujočim ali dopolnjujočim se... več

February 23rd, 2016

Domžalčan Simon Mandelj, direktor in solastnik kamniške družbe (GEM#GEM) motors, je skupaj s partnerji z inovativnim motorjem prepričal evropsko komisijo, da mu je dodelila dva milijona evrov nepovratnih sredstev. Taisti motor pa je prepričal tudi indijsko družbo Napino Auto & Electronics, da mu je zaupala razvoj novega elektromotorja. Pogodba je vredna skoraj milijon evrov. Družba GEM motors, ki je imela pred letom dni pet zaposlenih, jih ima danes 11, nove kadre pa še iščejo. To, da so majhno podjetje, jih ni ustavilo, da se ne bi uspešno potegovali za posle v tujini. Njihov glavni posel doslej je bil razvoj. Pri tem so tako dobri, da so decembra lani v okviru programa... več

February 19th, 2016

http://live.finance.si/21839/GEM-motors-sklenil-strate%C5%A1ko-partnerstvo-z-indijskim-Napino-Auto-%26-Electronics-Ltd več

December 5th, 2015

Podjetniške zvezde; Med najbolj tehnološko prebojnimi podjetji več

September 16th, 2015

http://gazela.dnevnik.si/sl/Novice/5740/GEM+motors+pridobil+199+milijona+evrov+evropskih+sredstev več

September 11th, 2015

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/gem-motors-na-evropskem-razpisu-hitra-pot-do-inovacij-pridobil-1-99-milijona-evrov.html več

September 9th, 2015

http://gemmotors.si/wp-content/uploads/2015/09/Finance_Po-uspehih-na-evropskih-razpisih-so-prisli-tudi-tujci_09.-09.-2015.pdf več