Finance: Simon Mandelj je z inovativnim elektromotorjem za trimilijonski vložek prepričal evropsko komisijo in indijsko družbo Napino Auto & Electronics Ltd

23. februar 2016

Domžalčan Simon Mandelj, direktor in solastnik kamniške družbe (GEM#GEM) motors, je skupaj s partnerji z inovativnim motorjem prepričal evropsko komisijo, da mu je dodelila dva milijona evrov nepovratnih sredstev. Taisti motor pa je prepričal tudi indijsko družbo Napino Auto & Electronics, da mu je zaupala razvoj novega elektromotorja. Pogodba je vredna skoraj milijon evrov.

Družba GEM motors, ki je imela pred letom dni pet zaposlenih, jih ima danes 11, nove kadre pa še iščejo. To, da so majhno podjetje, jih ni ustavilo, da se ne bi uspešno potegovali za posle v tujini. Njihov glavni posel doslej je bil razvoj. Pri tem so tako dobri, da so decembra lani v okviru programa Hitra pot do inovacij (Fast track to Innovation) znotraj programa Obzorje 2020 podpisali pogodbo za pridobitev 1,99 milijona evrov nepovratnih sredstev. Več v članku Slovenska inovacija je prepričala Bruselj in dobila dva milijona evrov. S tem denarjem morajo elektromotor, ki so ga razvili, industrializirati oziroma pripraviti za vstop na trg.

Članek v Financah si lahko preberete tukaj.